26. 09. 2015.

AURA tečni iluminator GLAMGLOW i SUNLIGHT- recenzija


Na riječ iluminator i na samu pomisao iluminatora malo se uzbudim i pred očima mi se ukaže presveti YSL. Na tržištu i nemamo baš povoljnih iluminatora, a imam osjećaj da ih dosta cura ni ne koristi. Koliko je ovo moćan komad šminke potrudit ću se malo objasniti u ovoj recenziji. :)

Svaki iluminator u sebi ima sitne šimer čestice, jako decentne. Tu dolazimo do prve asocijacije na šimer i šljokice- hajlajter! Iluminator možete koristiti kao hajlajter to nije isključeno, ali ono u čemu je posebna moć iluminatora je igra svjetlosti i način pravljenja sjena na licu.

Iluminator se sasvim uspješno može koristiti kod osoba s urezanim podočnjacima. Jako malo ga je potrebno i stavi se na "urezani" dio. Tu dolazimo do onog najmoćnijeg djela gdje se sitne šimer čestice odbijaju od svjetlost i vizuelno stvaraju apsolutno ravnu plohu. Moćno?!


Iluminator možete koristiti prije apliciranja tečnog pudera i staviti ga na mjesta koja želite dodatno istaknuti ili malo posvijetliti. Ovdje vas sigurno podsjeća na korektor? Da, iluminator i jeste jedna vrsta korektora, samo dosta rijeđa sa svojom teksturom i u sebi ima one moćne čestice laganog šimera.

Sada se sigurno pitate ako iluminator ističe kako ga onda koristiti na podočnjacima? Ne želimo istaknuti svoje podočnjake! Odgovor je sasvim jednostavan- FIZIKA. :D Onaj predmet koji je većina nas slušala i više od pola gradiva nismo razumjeli, jer nam je Profa bio i više nego šašav i nije bio u stanju prenjeti znanje na učenike! Baš zbog te fizike svjetlosti iluminator je ono što nam je svima neophodno.



AURA tečni iluminatori su mi poslani na recenziranje i mogu vam samo reći da čim sam vidjela novitete od  AURE već sam u svojoj glavi planirala kako preko granice po njih!

AURA iluminatori dolaze u elegantnoj crnoj kartonskoj ambalaži, dok je sam sadržaj proizvoda smješten u finu staklenu bočicu od 10ml. Problematičan dio pakovanja može, a i ne mora biti- pumpica! Dok nije proradila mislila sam da pupmica ne radi, ali malo ćete nabildatiti prste dok ne proradi pumpica.


Za čitavo lice i jednu upotrebu dovoljna će vam biti samo jedna pumpica. Ako ćete iluminator koristiti kao hajlajter možda vam čak ostane i malo viška na ruci.

Ja preferiram da iluminator nanesem poslije tečnog pudera na hajlajt mjesta (jagodice, ispod obrva i malo iznad gornje usne) i dobijem PRESAVRŠEN odsjaj.




Nijansa GLAMGLOW je skoro pa slična Benefit High Beam (samo nijansom, teksturom i ostalim osobinama ne). Glamglow koristim na mjesta gdje mi se podočnjaci završavaju, tj. onaj urezani dio na koži. Stavim po mrvicu lagano prstima izblendam i onda blendam tečni puder. Glamgow ću sigurno koritisiti zimi SVAKI DAN kao hajlajt kada mi se vrati moj vampirica ten, jer me neodoljivo podsjeća na moj preveljeni i najdraži Hight Beam. Glamglow je hladna nijansa sa dosta rozo-plave u sebi.

SUNLIGHT nijansu koristim apsolutno svaki dan umjesto hajlajtera! Ovo je moja trenutna opsesija! Presavršen, lagani zlatno-šampanj odsjaj. <3 Glamgow će presavršno odgovarati osobama s tzv. maslinastim tenom, ali i neutralcima!



Tekstura je savršeno maziva, jako lagana i nije uopšte ljepljiva, poprilično rijetka. Miris je prijatan i blag. Trajnost je čitav dan. Mnogo se ljepše nanosi preko tečnog pudera, nego kada završite sa svim šminkanjem pa tek onda (preko pudera u kamenu).


Ono što sigurno znate je da sam AURA dolazi iz Srbije i definitivno se mogu pohvaliti sa prekvalitetnim proizvodima za jako nisku cijenu. Nama u Sarajevu previše nedostaju AURA stalci šminki!



Sastojci.


Dakle, Glamglow će presavršno odgovarati svijetlim i jako svijetlim curama, dok će Sunlight odgovarati savršeno SVIMA. :D Ko ne voli lagano zlatni odsjaj na jagodicama neka digne ruku? xD SVI VOLIMO!

Posebnu primjenu iluminator može pronaći kod cura koje vole velike "dekotlete" da nose ili vam ga dekolte. Mnogo ljepši efekat će postići korištenje iluminatora na grudima od hajlajtera, jer ima dosta sitnije šimer čestice u sebi i presavršeno se svjetlost odbije od njega, pa ćete steći dojam ogromnih grudi.



Ja sam apsoluno očarana s ova dva iluminatora. Svaki dan se mažem s njima i gledam ih opsesvino u ogledalu, jer su presavršeni i jednostavno presavršeno reflektuju svjetlost. Oba proizvoda su postala moji must have proizvodi, jer u samo jednom trenutku dobijem očaravajuće svjež izgled lica! Niti jedan od ova dva proizvoda nije izazvao nikakve reakcije na mojoj koži i nisu komedogeni.


Jeste li probale ova iluminatore i kakvi su vama?


Do idućeg čitanja mi pišite komentare! :*

38 komentari:

  1. Tačno se vidi da se oduševljena. Predobro izgledaju

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kupovat ću ih do kraja života! :DDDDDD Znači zaljubila sam se!!! :D

      Izbriši
  2. Nisam probala. Ali sad moram podhitno ga naci :) pogotovo Sunlight :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo je definitivno my thing! :) Baš lijepo izgleda. Tuga što Aura nije dostupna kod nas u BiH ali eto zbaviću ga u Srbiji i okupaću se u njemu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovi noviteti još nisu stigli u Lukovicu (to nam je ono najbliže).... a najbolje je preko granice! :DDDD

      Svaki dan se kupam u njima toliko su moćniiiiiii!!!! :DDDDDDDDDDDDD

      Izbriši
  4. Uopce se ne primjećuje tvoje oduševljenje ovim proizvodima :P :D
    Imam osjecaj da ja ne bih znala rukovati ovim cudima, ali izgleda da je ovo neophodno u svakoj kozmetičkoj torbici :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vjeruj da ti ništa sem prstiju neće biti potrebno za rukovanje s njima.... najbolje se nanesu s prstićima... savršeno se izblendaju i kada sed pogledas u ogledalu ostaneš PAF... :DDDDDDDDDD

      Izbriši
  5. Glamglow i nekoliko novih nijansi mat tečnih ruževa su razlog zašto bih voljela da imam negdje u blizini Auru :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Neophodna nam je Aura svima u blizini, stvarno uvijek iznenade s predobrim, a jeftinim proizvodima! :D

      Izbriši
  6. Kako uvijek tako dobro preneseš svoje oduševljenje nekim proizvodom na nas? :D Jako mi je žao što nema Aure kod nas, rado bih nabavila Sunlight. *-* I još nekoliko Aura ruževa. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahhahaha vjeruj da sam suzdržavala da napišem KUPITE OVO SVI I KUPAJTE SE U NJIMA, JER SU PRESAVRŠENI!!!! :DDDDD <3333333 :DDDD :*****

      Izbriši
  7. Ma predivni su!
    Kad vidim koliko si ti zadovoljna, rado bih i ja probala, samo eto kao što kažete, šteta nema Aura kod nas, potrudit ću se svakako nabaviti ih jer izgledaju fenomenalno. ☺

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa SVE NAM TREBA U BiH!!!!!!! :DDDDDDD NAS SVI ZABORAVE VAMO!!!! .DDDDDDD

      Izbriši
  8. Uuu aj nid dis :D Koliko koštaju?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Fakat nemam pojma kolko su mambi kod nas... :(((
      A fantazija su! :D

      Izbriši
  9. Savrseno izgledaju. Strvarno moram da ih kupim. Ali nikako da se nateram. Moraaam!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ŠTO PRIJE IH MORAŠ NABAVITI.... garant će ti se svidjeti i nećeš se odvajati od njih!!! :D :****
      Mene čudi kako ih nisi dobila... jer sam vidjela da su skoro sve cure iz SRB dobile pakete od Aure... :S

      Izbriši
  10. Nikad ne bih rekla da su ti se svidili :P
    Divno izgledaju, moram ih i uživo vidit na tebi :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. HAHHAHAHHAHHAHHA!!! :D

      Eto računaj u ponedeljak da ćeš ih vidjeti! :DDDD

      Izbriši
  11. Ajj jesu dobrii,lijepo im pakovanje pravo !
    Samo da ih nabavim nekako hahahah :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Biće prilike... javim ja čim bdem trebala preko granice na grupi pa ti mogu kupiti... :DDDD

      PREDOBRI SU! :D

      Izbriši
  12. Savrseni su, mozda po agregatnom stanju malo vise tecniji no sto bi trebali biti, ali kada su u pitanju nijanse, stvarno su magicni! :) I ja se kupam :) hihihi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma super se barata s njima baš zbog toga što su rijetki i nisu ljepljivi... mene su baš kupili! :D

      Izbriši
  13. Izgleda mi savrseno stvarno, steta sto nema kod nas da se kupi:( Koji bi drogerijski concelar srednjeg pokrivanja preporucila, za posvjetljivanje i podrucje oko ociju? puno pozdrava i poljubaca!! Obozavam ali bukvalno obozavam tvoj blog!:*****

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovako draga, ja sam suha i osjetljiva (takva mi je i koža). probala am iz drogerija doslovno sve korektore... za laganije prekrijevnje meni je najbolje legao Flormar perfect cover, a za jace full coverage od flormara kamuflazica... :D

      Moj problem s korektorima tipa Bourjois itd. je taj što mi se svaki od njih sakrije u borice oko očiju poslije nekog vremena i to mi se ni malo ne sviđa. S Flormarom mi se to do sada nije nikad desilo.

      A definitivno moj sveti gral medju korektorima za podrucje oko ociju je Aura correct me, pisat cu mu recenziju, samo da ga uslikam fino na sebi! :D


      :**************

      HVALA TI! <3

      Izbriši
  14. Ja bi ovaj zlaćani aaaaaa, pogotovo si me dobila sa ovim da ako se stavi na dekolte da se dobije dojam ogromnih grudi hahaha :D Pošto nisam odbarena, idem si nacrtat sise hahahah :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. SVE ZA LJEPOTU!!!!!!! AAAAAAA SVEEEEE!!!!! :D


      MA PRELIJEP JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE... LJUBAV!!!! <3333

      Izbriši
  15. Glamglow je moj mezimac, kad sam ga uzela shvatila sam da će biti potrošen u brzinskom roku pa sam uzela i Sunlight ali glasam za prviiiiiii :) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobra si pa možeš favoriti izabrati!!! :DDDDDDDD Meni su oba neophodna i prelijepa!!!! :DDDDDDDD <3333 XDDDDDDDDDDD

      Prava sam vaga... nikad se ne bih mogla odlučiti koji mi je ljepši, jer su skroz različiti... hahahahahha!!!!

      Izbriši
  16. Jako lijepo mi izgledaju, a i količina koja se dobije je pozamašna. Jedva čekam da Aura bude negdje bliže pa da krenem redom s isprobavanjem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve redom! Hajlajter prvi neka ti bude na spisaku, pa tecni mat karmini, korektor tecni, pa iluminatori... :DDDD Znaci ne znam sta je bolje od boljeg... a jeftino sve!

      Izbriši
  17. Super su, sunlight mi je baš divan! :)

    OdgovoriIzbriši
  18. Ovo si odlicno predstavila,odusevio me posebno onaj deo o dekolteu,pa sve mi volimo biti lepe,a tvoje odusevljenje se bas vidi,drago mi je zbog toga,pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :DDDDD

      Znam ja šta mi žene volimo!!! :DDDDDD

      Hvala! :)))))

      Izbriši
  19. Pa mnogo si slatka! Mene i dalje buni jedna stvar. Nijansa. :/ Imam svetao ten, neutralnog ka hladnom podtonu i trebalo bi da uzmem onda ovaj rozikasti po pravilima. Medjutim, i na fotografijama na netu i na ruci u drogerijama mi izgleda previse roze, a buduci da sam izuzetno svetla bojim se da bi i na licu bio primetno roze, kao slabije rumenilo, a to ne zelim. Sa druge strane ovaj SL mi ne deluje suvise zuto, vise kao sampanj, ako ne gresim, pa razmisljam da uzmem njega... Sta mislis? Resi moj problem! :D

    Divan blog, divan post, divna ti!

    LP

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa znaš kako... ja sam svijetla dosta i ja se ne držim nikakvih "pravila"... nosim i ukombinijem apsolutno sve! :D

      Zlatni nosim kada ga ukombinujem s trunku više bronzera na sebi, dok srebreni nosim kada imam lagani kontur odrađen... :D


      Ako si baš kasper onda srebreni uzmi... ako koristiš makar malo bronzera možeš se ukombinovati sa oba bez ikakvih problema kao i ja! :D


      :*********************************************

      Izbriši