10. 06. 2015.

Golden Rose Velvet matte 27- recenzija



U svakom postu mjesečnih favorita spomenula sam Velvet Matte karmine, barem po jednu nijansu. Da ih volim previše ISTINA je i to svi znaju, ali ovaj je malo drugačiji od svih ostalih i baš zbog toga sam izabrala o njemu prvom da pišem.
Zahvalna sam Golden Rose-u na ovoliko dobrim karminima, ja sam jednostavno zaluđena sa njima i najčešće baš njih koristim! :D Kada karmin izdrži čitavo jutro na usnama, pa janjetinu za ručak znak je da je HEROJ od karmina, ali opet ova 27 nijansa je malo drugačija od ostalih! :D



Svi karmini iz Velvet Matte kolekcije dolaze zaštićeni sa plastičnom folijom na kojoj su navedeni sastojci karmina. Kada budem pisala o nijansi broj 11  pokazat ću vam kakvog sam GMO mutanta dobila u ambalaži, te ova folija ne znači da ćete dobiti normalan karmin... hahahahahha!!!


Ambalaža je jako čvrsta, mat i tamnije crvene boje, kada ga zatvorite nećete čuti "klik", ali je siguran i neće se otvoriti sam u tašnici ili neseseru. Ako karmine držite obrnuto u eBay stalku može se desiti da karmin ispadne iz ležišta ili da se po njemu pojave urezane ćize.

Meni je ambalaža lijepa i praktična, dok karmin dođe blago udubljen i na početku ga je prelagano staviti ga na usne zbog njegovog oštrog oblika.


Količina je 4.2 grama za cijenu od 4KM. Ja sam svoje Velvet Matiće kupovala po cijenama od 3.50KM, 4KM i 5KM, zavisi kako na kojem mjestu (Kiseljak, Fis na Alipašinom, Otoka pijaca, Ciglane pijaca, )!

Jako lijepo miriše i ako ću ga porediti sa nekim "poznatijim" mirisem karmina onda najviše podsjeća na MAC matiće, dok se teksturom ni u putu nisu sreli, jer su MAC grozni. Dosta fina i jestiva vanilija se može osjetiti kada se pomiriše ovaj karmin.




Šta je to specifično na za nijansu broj 27?

Prvo i osnovo niti jedan Velvet Matte karmin mi se ne uvlači u usne (borice), samo se ovaj uvlači i to pošteno! Nakon 2 sata nošenja on je u svim mogućim pregibima usana i izluđuje me, iako imam olovku ispod on pronađe put da se zavuče i napravi nered na usnama. Brzo se skida sa usana.

Nijansa je lijepa, nude-narandžasta-breskvasta s mrvicom smeđe u sebi, apsolutno mat.
Tekstura je sepcifična kremasta Velvet Matte tekstura, koja neće sasušiti usne. Pokazala sam vam kako izgleda na meni i u ovom postu KLIK. Na meni je uslikan pored prozora. Na Instagramu sam vam pokazala kako je teklo slikanje ovog karmina na meni... :P


Ova nijansa će izdražati dva  sata  vremena bez popravljanja, što nije slučaj sa drugim Velvet Matte nijansama koje izdrže i po četiri sata na mojim usnama bez ikakvog popravljanja!

Iskrena da budem, ova me nijansa izluđuje i teška srca priznajem da meni ne odgovara nikako, dok su mi ostale PRESAVRŠENE i trajnost im je fantazija.

 Pored prozora.

 
 U hladu.


Jedva čekam nove nijanse Velvet Matića kod nas da dođu, onu LJUBIČASTU ne mogu dočekati, a i ostale nijanse.  XD 



Mene zanima sljedeće... :D jeste li vi probale nijansu 27 i kakvo je vaše iskustvo, je li se i vama kriminalno zavlači u borice i nestaje sa usana ili je ovo samo moj slučaj?


Ja svima predlažem Velvet Matte karmine, jer su meni skoro pa najdtaži IKAD!!!! ;D



Do idućeg čitanja mi pišite kometare! :****

22 komentari:

  1. Desava se i meni s nijansom 4. zato vise volim 53 u klasicnoj crnoj ambalazi, slican nijansom ali bolji teksturom. Nemam 27.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj 53-a klasična je VRH!!! :DDDDDD
      4-ku nisam puno nosila, ali sutra ću to da vidim!!! Odmah test! :DDDDD

      Izbriši
  2. Boze zeno da li postoji neka nijansa ruza koja tebi lepo ne stoji? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahhahahahahahahhaha pa hvala puno! XDDDD <3333

      Ja sam ubjeđena da sve svima stoji samo ako fino uklope ostatak šminke...

      Kaže momak da mi ne stoji skroz drečava pink, ali ja sam ubjeđena da to kaže samo zbog pink boje! :D

      Izbriši
  3. Odgovori
    1. Hvaaaaalaaaaaaaaa puuuunoooo :******************************!!!!!! <3


      Ja sve cekam da vidim ima li neko slicno isustvo sa ovim malisom! XD

      Izbriši
  4. Nisam probala ovaj,ali one koje jesam meni su super :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo su mi definitivno medju najdrazim karminima IKAD! :D Samo je ovaj malo kriminalan, dok su ostavi presavrseni! XDD

      Izbriši
  5. Uh koja šteta, prekrasna boja! I prekrasna ti a i ogrlica :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve super samo nece da radi posao za koji je placen! :D XDDD

      HVLAAAA TIIIIIIIII :************

      Izbriši
  6. Ja ne znam kako nisam jos ni jedan od ovih mat kupila. Ma stvarno moram nesto da ucinim po tom pitanju! Odlicna je nijansa, ali cu da zaobidjem zbog uvlacenja u borice.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :D MORAS!!!
      Kreni redom: 02, 11, 13, 17, 19, 20... prelijepe boje vidjet ces,.svaki mi je najdrzazi od njih i savrseni su na usnama! :D Ma presavrseni!

      Izbriši
  7. Sestra ga ima i kaze da ga nikad nije stavila al sad kad vidi da je na tebi lijep, nosat ce ga... Eto, moram komentare ostavljat umjesto nje jer je nje stid....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. <3
      Taman da mi javi je li se i njoj uvlaci u borice i pokupi po usnama u jako kratkom vremenu... nista stid, mi smo nase! :D
      :********

      Izbriši
  8. Odlicno ti stoji, na suncu (pored prozora) nijansa prelepo izgleda. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala tiiiiii... :))))

      Nijansa je prelijepaaaaaa i sada zelim da nadjem neku ovakvu, ali da se ne uvlaci u borice... eto kada se meni svidjela nijansa koja ide na narandzasto (a ne volim narandzastu) sve govori koliko je lijepa! XD

      Izbriši
  9. Ne znam za ruž, ti si toliko lepa na fotki gore da mi ruž uopšte nije zanimljiv :D
    I ja jedva čekam ljubičanstveni :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvaaaaala ti lijepaaaaaaa ^.^ :****
      Velvet Matte su mi najdrazi pokemoni i svecani docek moram za ljubicanstvenog u eBay stalak napraviti!!! :D hahahahagagag

      Izbriši
  10. Verovala ili ne ja imam samo ovaj od svih GR mat karmina. :D Meni boga mi stoji satima i nekad mi je zao sto se ne skida vise da bi mogla da ga malo popravim. Kad cu to cudo potrositi?! :D Slazem se da se uvlaci u sve pregibe al meni to nekako ne smeta. Jel postoji slicna nude nijansa koja vuce na roze umesto na narandzasto?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja se kontam da nisam dobila neki s felerom, jer mi se niti jedan ovaj ne uvlaci samo 27-ca... xD :D

      Vidis ovaj na mojoj slici? To je GR VM 02 nijansa, presavrsena nude-roza mat nijansa, luda sam za njim... najbolji ikad!!! :D <3 Vidjet ces ako 02 probas razlike, niti se uvlaci, a traje citav dan! :D

      Izbriši
  11. zgodna bojica, tebi super stoji :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ljubi te bojica!!! Hahhahahahhahahhaha... :***** :DDDDDDDDDDDDDDDDDD

      Izbriši