21. 04. 2015.

Inglot cream concealer 37- recenzija korektora


Da volim korektore i da mi ih nikad nije dosta to već znate! :D

Inglot Cream Concealer u nijansi 37 sam kupila zimus, kada sam očajno tražila svijetli korektor, jer mi je puder bio svijetliji od svakog korektora kojeg imam!!!
Očajno, zar ne? Ne volim kada mi je lice ravna ploha. Ono što volim je trodimenzionalost lica... dio oko čiju da je blago posvijetljen, također malo brada, između obrva i ispod jagodične kosti... a to najbolje postignem sa malo korektora, dok konture naglasim čime stignem i šta mi je po volji taj dan.... pigment u kremi, puder za konturisanje, bronzer.

Na slici vidite bijelo pakovanje korektora, DA OVO JE BIJELI KOREKTOR! :D Bijel je ko netaknuti snijeg! Možete samo zamisliti moju reakciju kada sam ga ugledala, moraš biti moj!
 Pošto sam svijetla i zimi mi se jako teško našminkati onako kako ja to želim (zbog nedostatka svijetlih nijansi korektora i pudera u našim drogerijama) ovom korektoru sam se obradovala više nego bilo koje dijete kada dobije igračku!




Sastojci se pošteno ne vide, zbog zujalice... ali ne sadrži parbene.


Korektor dolazi u kompaktnoj tubici, otvor je mikro promjera i izađe onoliko proizvoda koliko želite, znači ne možete pretjerati! Ja sam ga koristila većinom za večernju šminku, jer mi je za jutro i dan bio nepotreban.
Dolazi u količini od 10ml, što je za cijenu od nekih 25KM (ne sjećam se tačno, a na netu ne mogu da nađem cijenu) realno. Mislim da ću ga potrošiti za neke dvije godine!

Tekstura mu je kremasta i jako gusta, prstima se malo teže blenda preko pudera, dok sa kistom ide dosta bolje!

Kakav efekat postignem s ovim korektorom i da li sam zadovoljna?

Sada ono što je specifično za mene i moju kožu, ovaj korektor mi nije legao dobro na područje oko očiju (na same podočnjake), ni ispod pudera, ni preko pudera.... jer se uvlači u borice nenormalno... i baš ih voli!
Upotrebu sam mu pronašla na sljedeći način. Našminkam se full, stavim samo po tri tačkice korektora u obliku trokuta na područje niže od podočnjaka (izbjegavam područje po podočnjacima maxi), izblendam kistom.... i dobijem predobar efekt! Moj već svijetli ten ovaj korektor dodatno posvijetli ispod očiju i ne izgledam kao duh, lice dobije na trodimenzionalnosti! Sa ovim korektorom sam uspješno predeverala zimu i sviđa mi se što me posvijetli baš onako koliko želim!
Na meni on bolje radi preko pudera.



Šta mi se sviđa kod ovog korektora?
Presvijetao je, ne treba ga puno, isplativ je, guste teksture, može poslužiti za posvijetljivanje pudera.
(Pošto ga ne koristim u svrhu prekrivanja nedostataka samo mogu reći da dobro pokriva, ali ko ima suhu kožu treba izbjegavati područje oko očiju.)

Šta mi se ne sviđa kod ovog korektora?
Voli borice i zavuče se u njih poslije 2-3 sata, to mi strašno smeta i ne koristim ga na području podočnjaka, već samo za vizuelno posvijetljivanje područja ispod očiju.


Na slici ispod možete vidjeti swatcheve, samog korektora i u kombinaciji sa Rimmel Lasting Finish 25h puderom u nijansama 010 i 103.






Zaključak:
Korektor mi se svidio, ali na žalost ne mogu ga koristiti po podočanjacima, pa mu je upotreba ograničena. Ako ste jako svijetli onda će vam ovaj korektor biti od velike pomoći. Ide ljeto, a ja lagano prelazim na druge korektore! 



Kako vam se sviđa ovaj korektor i koji vam je najdraži?

Do idućeg čitanja! :*

15 komentari:

  1. Gdje mi je ovaj post bio zimus!? Heh ništa čekam zimu da ga probam...nisam imala ništa od inglota i što više čitam, više ga želim i probati.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zimus nisam imala blog, pa nisam ni pisala... hahahah! :DDD A meni može poslužiti dok ne dobijem boje... sad mi je baš extra za posvijetljivanje. xD
      Joj, treba se zaroviti u Inglot, puni su boja!!! :D

      Izbriši
  2. Super su mi ove fotke sa pogledom i kutijicom :D
    A korektor, covjece bjel je ko krec XD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, hvala, hvala puno... to izađem ujutru na terasu pa slikam, pokazao mi momak neku M (opciju) na fotiću pa se igram sa blendom i svijetlosti... da se ne brukam po blogu sa slikama! :D Hhahahhahahahahhahaha!!!

      Bijel da bijelji ne može biti, a dobro posvijetli puder! :D

      Izbriši
  3. oooo bijeli bijeli!!! ako ništa valja za posvijetliti nešto :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pravo puder posvijetli... treba istražiti onu Inglot radnju kad se dođe do kakvih ludih para... hahahahahahha!!! Iznenade me uvijek sa ponudom, a mojoj potražnji nikad kraja! :D

      Izbriši
  4. Valjda je sasvim ok da je nemoguća misija pronaći korektor koji ne naglašava i vizuelno umnožava bore.
    Šteta.
    Ali mi je drago da si mu pronašla namenu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Do sada mi najbolje odgovara Flormar Perfect Coverage, pisala sam na blogu... nenormalno mi odgovara za područje oko očiju, a 03 je baš svijetao! :D
      Ovaj bijeli Inglot mi je SPAS zimi! :DDDDD

      Izbriši
  5. Sad sam tek videla tvoj blog.Super je! Jako zanimljiv i stvarno ima svega! Moram pročitati sve,ima svašta što me zanima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno! :DDDDDD :**
      Ne pišem dugo, tek tri mjeseca... biće kasnije svega... samo da se uštelim sa slikanjem... haahahhaha!!! :))))))

      Izbriši
    2. Ma i ja sam nova ovde,sad ce tek mesec dana,tako da znam da nam treba vremena da se uštosimo,ali ja na tvoj blog zaista nemam nijednu zamerku,pa ni na slike :)

      Izbriši
    3. E da,što nemaš ono za praćenje tvog bloga ili ja ne vidim?

      Izbriši
    4. Pazi sad scene... neće blogger da mi doda taj gadget (sve govori pogreška), a ja odem kopiram link bloga pa na "dodaj" i tako pratim blogove koji mi se svidjaju... xD sve ručno moram... hahahahahahha!!! :D

      Izbriši
    5. Upalilo je napokon! Dodala sam... ahahhahahah... sretna si mi! :DDD

      Izbriši