19. 04. 2015.

Golden Rose Provitamin Volume Black Eyeliner- recenzija crnog tuša



Tuš za oči koristim zadnjih devet godina mog života. Probala sve sve iz drogerija što se nudi, osim tuševa u gelu i HE tuševa... nisam stigla njih da isprobam, jer sam našla tuš koji mi u potpunosti odgovara i koji zadovoljava sve moje kriterije! :D


Golden Rose Provitamin Volume Black Eyeliner kupujem godinama i uvijek ću ga kupovati, zašto?




Sastojci su označeni na kutiji.


Imam osjetljive oči, nosim naočale, nekad mi oči strašno puno suze (ono što bi se reklo vodenaste su), sada ćete pomisliti pa zašto ne korisim vodootporni tuš? Ne odgovaraju mi vodootporni tuševi nikako.

Golden Rose tuš koristim još od vremena kada su imali staro pakovanje (i kada bi mi svako pakovanje nakon mjesec dana korištenja puklo na poklopcu, to sam pokazala u OVOM POSTU), sada imaju NOVO pakovanje od čvrste plastike i više ne puca.


Dolazi u količini od 6.5ml za 3KM, meni traje oko 3 mjeseca svakodnevnog korištenja, bez tuša me nećete vidjeti ako sam našminkana (nikad!)... :D

Novo pakovanje je extra, sam aplikator (kistić) je dovoljno tanak da nanese i najtanju liniju na kapak.
Ono je se specifično za mene, jeste to da od kako koristim ovaj tuš ne volim da eksperimentišem sa drugim tuševima, jer me svaki razočara! Navikla sam na ovaj tuš i moja ruka je navikla na ovaj aplikator i kada god promijenim tuš linija koju izvučem izgleda  kao da ju je malo dijete stavilo, pa se borim s cat eye look-om više nego inače, što me iznervira! Znači NAVIKA, za mene je stavljanje tuša ništa više nego navika koju sam stekla s godinama.



Kada sam u top formi tuš stavim na oba kapka za 3min, kada sam van forme onda mitreba 5-8 min vremena.
Ono što je najbitnije kada stavljate tuš je to da fiksirate ruku s kojom radite. Stavite ruku na sto, vaše tijelo... negdje, samo je naslonite da imate fiksiranu i mirnu  ruku.
Najviše kod ovog tuša mi se sviđa što mogu pogriješiti kada ga nanosim (pustim da se osuši malo tuš), uzmem kistić za detalje od Real Techniques sa malo korektora i obrišem gdje sam pogriješila. Tuš se ne razmjelja po oku, ne uništi sjene i ne izgleda kao da sam popravljala išta. Već izgleda kao da je stavljeno iz dva poteza na oba oka! :D Za dobar cat eye look vam treba vremena i prakse... puno prakse i ništa više.

Tekstura tuša je tečna, ali je dovoljno gusta, suši se malo sporije (u poređenju s Evelin tušem, koji se osuši instant, Golden Rose tušu treba oko minute da se osuši), što se meni sviđa, jer sam i sama spora!

Tuš nije vodootporan, pa ni suzootporan, a nije otporan ni na gluposti... ako ćete dirati oči onda je logično da ćete skinuti tuš sa očiju! Oči se ne diraju dok se ne dođe kući... hahahaha!!! :D





Šta mi se najviše sviđa kod ovog tuša?
Pakovanje, tanki aplikator, dovoljno je crn, tekstura je odlična,  kada pogriješim mogu bez problema ispaviti greškice, a da ne ostavi haos po očima, ne izaziva mi iritacije, ne nestaje tokom dana s očiju, jeftin je, nije vodootporan, sa lakoćom se skida sa očiju (mlijeko, micelarana) i ne moram trljati i pritiskati oči da skinem tuš!

Šta mi se ne sviđa kod ovog tuša?
Samo jedna zamjerka, a to je da nakon 5-7 sati nošenja crna boja nije intenzivna kao kada sam ga tek stavila, lagano boja gubi na intenzivnosti... kao da izblijedi, ali je i dalje crn i postojan. Šta ću kada volim crno crnje od crnog! :D

Swatcheve crnih linija na ruci vam neću dati, jer nemaju nekog posebnog smisla, na svakoj mojoj slici možete vidjeti ovaj tuš u akciji, jer uvijek i samo koristim ovaj tuš! :)



Ako želite vidjeti video klip tuša sa Instagrama na mojim očima (KLIK TU).

Zbog mojih vodenastih očiju meni ovaj tuš nakon 5-7 sati lagano sa unutrašnjeg ugla oka (ako sam napravila pravo tanku liniju do suznog kanala) kao da nestane... ne bude kao kada sam ga tek stavila, ni to mi ne smeta, jer i dalje izgleda lijepo.

Tuš kupujem na pijaci, jer tamo mogu naći Golden Rose kozmetiku i ne mogu zamisliti svoj život bez ovog tuša! :)

Imam želju da probam tuš  u gelu, to će najvjerovatnije biti L'oreal-ov i Inglot.


Volite li tuš i jeste li probale ovaj?

Do idućeg čitanja! :*

24 komentari:

  1. Ovo je moj omiljeni tuš i koristim ga godinama u nazad! Ma koliko imala drugih tuševa ovom se uvijek rado vratim i svaki put se oduševim njegovom teksturom i kolik je postojan! Tebi na tvojim okicama stoji bogovski! Imam ja L'oreal tuš i mogu ti reći da je dobar, lako se aplicira, ali mislim da GR daleko duže traje!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, hvala... :****

      Ma samo GR tuš, ovaj je nepravaziđen!!! Najbolji definitivno! :DDDD

      Izbriši
    2. L'oreal neću kupiti, ako ne može izdražati dan... hahahahaha!!! :D XD

      Izbriši
  2. meni je super ovaj tuš :D koristila sam ga jedno vrijeme pa sam prešla na essence liquid ink waterproof. Kod essenca bih voljela da je malo tanja četkica. A sad sam probala i flormarov i super je, i vodootporan :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovaj mi je definitivno omiljeni, lako se skida... pa ne moram trljati oči, jer nije vodootporan, a lako mi se itiritiraju oči ako trljam sa mlijekom ili micelarnom ili onim sredstvima dvofaznim, sve mi se oči zacrvene... isto drakula, hahahahahah! XDDD
      :D 3KM i beton efekat!

      Izbriši
  3. Nisam znala da je ovaj tus toliko savrsen, vauuu sutra pravac potraga za njim. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma predobar je, meni stvarno najbolje odgovara! :D Javi kakav je tebi! :D

      Izbriši
  4. Prekrasne oči imaš! Baš oblik za tuševe za razliku od mene :p

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj hvala, sad sam se postidila!!! <3 :)))

      Mislim da bi tebi extra stajao tanki baby wings look! :D

      Izbriši
  5. GR tuševima sam vjerna godinama,kao i ti. Samo jednom sam probala drugi tuš i razočarala se totalno. Ovaj tuš je moj HG proizvod i nikad ga neću prestat koristiti! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahahhahahahahha to je to!!! :D <3
      Nekad se mislim je stvar navike ili mu stvarno niti jedan nije ni do koljena... i onda se skontam da ne trebam bacati pare na druge tuševe!!! :D Samo sigurica.

      Izbriši
  6. Definitivno ga idem traziti,prejeftino a kazes da je odlican.Nekako sam ih izbjegavala nisam vjerovala kvaliteti,ali si me ubjedila,i ja i tuš smo nerazdvojni.
    Pratim te ! :*

    http://zeberry.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši
  7. Ovo zvuči odlično. Definitivno kupujem ako naiđem na njega :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obavezno javi dojmove, meni je on zakletva! :D

      Izbriši
  8. i meni je ovaj tus najbolji,sreca pa sam ga kupila prvi put kad sam usla u jednu radnju i da me drugarica nagovorila inace ne bih ni znala za njega,ma sve pohvale :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Ovaj tuš se redovno razmaze kada je toplije vreme vani. Ima svojih dobrih kvaliteta ali definitivno ne bi smeo da se tako brzo razmaze. Trajnost 0.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako kome, žao mi je što ti ne odgovara. :(



      Meni se u životu nikad nije razmazao. :)

      Izbriši
  10. Koristim ovaj smedji godinama i drugi ne postoji

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ISTE SMO! :)))


      Za mene nema dražeg i boljeg! <3

      Izbriši