24. 04. 2015.

Čišćenje organizma s glinom- moje iskustvo detoksikacije


Moje prvo iskustvo sa glinom bilo je baš davno, dvano, davno... Glina je moćna. :D

Mnoge generacije prije nas su vjerovale u moć gline. U drevnom Egiptu, ljekovita moć gline je bila dobro poznata. Zelena glina se koristila za liječenje i mumificiranje faraona.

Drevni Grci su upotrebljavali glinu za liječenje prijeloma: na frakturu su stavili gipsane trake namazane glinenim blatom.



Danas ću vam pisati o mom iskustvu čišćenja organizma sa glinom.

Glinu sam prvi put pila i obavila uspješno tretman čišćenja organizma u augustu prošle godine, sada je došao red na novo proljetno čišćenje organizma pa sam odlučila napisati na brzinu zašto pijem glinu i kako mi ona pomaže!
Upalu bubrega sam vukla skupa sa kamencima zadnje dvije godine, puno antibiotika sam pila... da skratim, trebalo mi je nešto što će mi iščistiti silne toksine iz organizma. Odlučila sam se za glinu. Pošto tada nisam uspjela naći zelenu ventriliranu glinu nigdje u Sarajevu kupila sam bijelu za oralnu upotrebu.
Tretman čišćenja je trajao tri sedmice. Poslije ovog tretmana i redovnog konzumiranja čaja od preslice ja više nemam nikakvih zdravstvenih problema. J Čudno, ali jedva sam se navikla na život bez bolova u bubrezima!

U prirodi možete pronaći zelenu, žutu, bijelu i crvenu glinu. Ovisno o tome gdje je iskopana, svaka glina sadrži jedinstveni postotak raznih minerala i elemenata u tragovima.
Za čišćenje organizma možete koristiti bijelu ili zelenu glinu. Neka vas ne zbune članci gdje pišu da se koristi samo zelena glina.

U prodaji možete naći zelenu glinu koja je jestiva i zove se ventilirana glina (mislim da je sada ima kupiti u Makro Vita prodavnici i skuplja je od bijele). 

Postupak:

Ventiliranu zelenu glinu ili bijelu glinu sa čajnom kašikom je potrebno navečer pomiješati u 2 dcl vode (najbolje izvorska) i ne smije biti prokuhana.
Imajte na umu da ne upotrebljavate metalnu kašiku, jer glina ne smije doći u dodir s metalom tada gubi na svojstvima. Zato upotrijebite plastičnu ili keramičku kašiku.
Za najbolje rezultate preporučuje se uzimanje ujutro odmah nakon ustajanja ili navečer prije spavanja. Ja sam pila ono što se kaže na tašte (ustanem se i odmah popijem vodu s glinom).

-Glinu kozumirajte tako da prvu sedmicu popijete svu vodu, a talog bacite (na dnu čaše ostane talog, možete talog iskoristiti i staviti kao masku na lice).
-Drugu sedmicu pomiješajte glinu, te pričekajte (oko 5min) da se talog ponovo slegne i tekućinu popijte (opet talog bacite ili stavite kao masku, jer šteta je bacati glinu).
-Treću sedmicu  ponovno sve sastojke pomiješajte i odmah popijte sve (skupa sa glinom).

UKUS NIJE GADAN! Prve dvije sedmice je kao obična voda, dok se treće sedmice osjeti kao nešto (ima praškast ukus)... ali ništa strašno!

Ovu metodu možete koristiti 2-3 puta godišnje.
Još uvijek nije u potpunosti jasno kako djeluje zelena glina. Jedni pretpostavljaju da glina ima iznimnu upijajuću moć zbog čega upija sve nečistoće i patogene iz organizma.

Drugi smatraju da glina ima posebnu “inteligenciju”, uz pomoć koje sama pronalazi i uklanja nepravilnosti u radu organizma.

Neki povezuju ljekovitu moć gline s njezinim negativnim nabojem. Smatraju da upravo zbog svoga negativnog naboja zelena glina privlači i veže na sebe sve čestice koje su pozitivno nabijene. Pozitivno nabijene čestice u našem organizmu su bakterije, virusi, toksini, itd.

Osim što veže štetne tvari i izbacuje ih iz organizma kroz probavni trakt, glina nas također opskrbljuje potrebnim elementima.  Naime, glina sadrži preko 60 minerala i elemenata u tragovima koje hrane i liječe naš organizam.

Ruski naučnici su otkrili da se uporabom gline može neutralizirati i djelovanje radijacije. Glina se zato koristi kod nuklearnih nesreća, da upije radijaciju u što većoj mjeri. Izuzetnu moć ima pri zacjeljivanju rana i bolovima u zglobovima.
Daleko poznatije su maske od zelene gline koje čiste masnu kožu od bubuljica i akni, te potiču bolju prokrvljenost kože. Također su dobar saveznik ljepote, jer djeluju i protiv celulita i masnih naslaga. Bijela glina se preporučuje kao maska za suhu kožu lica, vrata i dekoltea.

S godinama, toksini i teški metali se u našem tijelu nagomilavaju i mogu uzrokovati brojne probleme, poput: kožnih bolesti, alergija i astme, depresije, migrene, nadutosti, loše probave, hroničnog umora, raka.

Osim čišćenja organizma od toksina i teških metala, zelena glina ima brojne druge dobrobiti za zdravlje:

    •    obnavlja ćelije i tkiva
    •    spriječava širenje patogenih bakterija i parazita
    •    spriječava rast tumorskih stanica
    •    ima antiupalna svojstva
    •    potiče zacjeljivanje rana
    •    čisti i obogaćuje krv
    •    regulira PH organizma
    •    hrani organizam potrebnim mineralima

Zbog toga potrebno je redovito čistiti organizam od toksina i teških metala.

Kako je na mene uticao tretman pijenja bijele gline kroz tri sedmice?

Svi nalazi kako krvi, urina su bili više nego odlični, pH urina se normalizovala, koža lica i tijela mi se čak drastično popravila (vidno ljepša, elastičnija i zaglađenjija), energija mi se vratila, znoj više nije imao nikakav miris! Ja prezadovoljna! :) Ovu metodu ću ponavljati dva puta godišnje i prezadovoljna sam s učinkom. Uvijek rado preporučujem svima glinu... :D

Ono što je najbitnije jeste izbjegavanje pijenja bilo kakvih lijekova kada obavljate tretman pijenja gline.

Glinu kupujem u Apotekama (u Sarajevo Apotekama cijena je 5.60 KM, dok je u privatnim apotekama 6.10 KM za 200 grama proizvoda).

Neki podaci o zelenoj glini su preuzeti sa Alternativa sajta. Slika preuzeta s interneta.*

Ja koristim ovu bijelu glinu od Dara prirode iz Teslića KLIK TU

O maskama koje koristim ću pisati drugom prilikom... :D


Jeste li probale ovaj metod čišćenja organizma? Za sva pitanja pišite! 

Do idućeg čitanja! :*

18 komentari:

  1. Nisam znala da imamo i bijelu glinu, zelenu sam bas dugo koristila a potrazit cu i bijelu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Meni za suhu kožu bijela savršeno odgovara i to je moj MUST HAVE! :D
      Sva se umeljam u nju prije kupanja, bukvalno sva!!! :D

      Izbriši
  2. Drago mi je što imaš ovako pozitivno iskustvo s glinom :) Volim masku od gline, a koristim crvenu, dok bih voljela probati i bijelu. Super što ima kod nas da ne čekam sa iHerb-a :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U glini je spas! :D Baš djeluje onako kako obećavaju, sve od A do Ž im potpisujem! :D
      Bijela je meni stvarno predobra za lice kao maska (nekad stavim i malo ulja, limuna, caj od kamilice, zeleni... kako kada)... a kod nas u svakoj apoteci druga cijena... hahahahaha!!! :D

      Izbriši
  3. wow koji super post :D
    i sama bi trebala nešto da me pročisti par puta godišnje :D
    često pije vodu s narezanim limunom, za čišćenje organizma.. ali ova metoda je po svemu navedenom učinkovitija :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala... :D Glina magično povuče sa sobom sve štetno što se nakuplja u organizmu (bakterije, viruse, toksine, metale, pesticide koje uzmemo skupa sa hranom), koliko god se trudili da vodimo zdrav život, bez detoksikacije organizma to je nemoguća misija... :D
      Probaj pa javi utiske! :D

      Izbriši
  4. Bas mi se svidja ovo sa glinom,probacu sigurno. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Eto na šta me sve tjeraš, sad si i glinu moram kupiti :D di točno ti kupuješ? ili ima u svakoj apoteci?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahhahahahahahahhahaha piši peticiju da mi ukinu blog!!!! Hahhahahahahaha.... bankrot! :D :D
      Ima u svakoj apoteci, u onim našim Sarajevo apotekama su po 5.60KM, a u Lukavici su čak i još jeftinije.... :D
      Svuda je stvaljaj... i po faci i po tijelu. Morat ću pisati kako je savršena za kožu! :D

      Izbriši
    2. Ma znaš mene, ja se volim mackat maskama :D hahaha inače problema s bubrezima nemam ali valja malo "crnog otrova" iz organizma pročistit :D

      Izbriši
  6. Ej, kao naruceno, razmisljala sam kako trebam neko ciscenje generalno prije ljeta, i da glina Je zakon ! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Glina odradi svoj posao bolje nego išta drugo! :D

      Djeluje ko nekakva magija i nemoguće je poslije ovog tretmana ne osjetiti razliku!

      Izbriši
  7. Bas mi je drago da sam naisla na ovaj post!
    Morat cu svakako ovo isprobati pa cu ti bas javiti iskustvo! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vazi!!!! :D Meni je baš drago što se većini svidio ovaj tip posta... jer sve mi ma koliko se trudile hraniti zdravo i paziti na svašta opet moramo malo detoksikaciju uraditi... hahahahah!!! :DDD Jedva čekam da čujem utiske! :DDDD

      Izbriši
  8. Večer, neznam kiliko je star ovaj post ali me zanima dali mogu zelenom glinom očistiti organizam djeteta od cijepiva? I kako?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Od trenutka kada antitijela uđu u organizam krenu se stvarati antigeni (koji služe za zaštitu i prepoznavanje uzročnika bolesti na to cijepivo) i tu ništa ne može pomoći, jer je to zaštita za organizam i imunitet. :)

      Izbriši