31. 05. 2015.

Golden Rose 118 karmin- recenzija



Da li znate da volim Golden Rose? Da li znate da volim njihovu liniju klasičnih karmina? O da, volim njihove karmine. Kasične "crno pakovanje" volim posebno zbog prevelikog izbora nijansi, a ja ko pravi hrčak volim i želim sve nijanse da skupim i pronosam na usnama! :D

28. 05. 2015.

Moda sjene (prvi dio) recenzija


Moda sjene sam spominjala u OVOM i OVOM postu, nisam namjeravala pisati recenziju, jer sam mislila da su svi već čuli za njih, a da su nam svima slabo dostupne, pa da ne prisjedam ljudima na muke. Pošto dosta čitateljica i čitatelja prati moj blog iz Srbije stizalo mi je dosta pitanja oko Moda sjena (jer su u Srbiji dostupne za kupiti) i odlučih napisati prvi dio Moda sjena koje posjedujem.

27. 05. 2015.

Illamasqua multi Facet paleta in Semblance-recenzija+look




U Illamasqua Facets kolekciju sam se zaljubila u istog trena kada je izašla. Paletice su me odmah UBOLE u oči, ali mi je 45 funti + 9 funti + carina (oko 150 KM bilo mnogo za malenu paleticu), kada sam vidjela sniženje od -50% na Illamasqua sajtu (koje još uvijek traje) odlučila sam je naručiti, jer nije bila dostupna u Illamasqua radnji u Zagrebu i izašla me je skupa sa carinom 90 KM.  Da li je vrijedna pažnje to ću vam otkriti u nastavku. Između Aure i Semblance ja sam odvagala da mi je ljepša i potrebnija Semblance! :)

26. 05. 2015.

BiH Digital Divas Avon konferencija- iz mog ugla gledanja :)




24.05.2015. mi je bila čast da budem prisutna u Hotelu Terme na Ilidži, gdje se održala prva konferencija za BiH blogere (bjuti i fešn). Najrealnije jedva sam čekala da upoznam svoje BJUTI DIVE! Moj prvi susret sa ženama (bjuti blogerkama) koje nisu iz Sarajeva, a čitam ih pratim od kako one znaju za sebe! Kako sakriti  uzbuđenje i ostati normalna? Kako sakriti STALKER-a u sebi koji je pročitao SVAKI njihov post! 
Teško? 

25. 05. 2015.

Bourjois Rouge Edition Velvet 07- recenzija


Bourjois i ja? Ljubav-mržnja. Većinom mi njihovi proizvodi ili savršeno odgovaraju ili nikako. Dugo sam njuškala oko Rouge Edition Velvet tečnih karmina i odlagala kupovinu. Ono šte me je posebno privuklo su pozitivne recenzije na blogovima i sniženje od -50% u CM-u. :D

21. 05. 2015.

Balea Aqua gel-krema za lice- recenzija



Kada dođu vrućine zimsku postavu kremica mijenjam za one nešto lakše. Balea Aqua gel-kremu sam koristila prošle godine i odlučila sam je opet koristiti kao "prelaznu kremicu" izneđu godišnjih doba, dok ne dođe pravo ljeto. 

20. 05. 2015.

Essence Lash Princess Volume maskara- recenzija



Kada su maskare u pitanju rijetkost je da me neka maskara baci s nogu! :)

17. 05. 2015.

Alverde piling-maska za nečistu kožu (ljekovita glina)- recenzija


Pošto mi je lice malo ludo zadnjih nedelja odlučila sam probati mnogo hvaljeni piling-masku od Alverde-a. Cijena mu je 5.65 KM u DM-u. Na pakovanju piše uputstvo za upotrebu ija samna početku bila zbunjena da li piling-masku staviti na suho ili vlažno lice... ja sam jedna od onih osoba koja voli što detaljnije opisan postupak rada. Odlučila sam masku-piling stavljati na vlažno lice 2 ili 3 puta sedmično (kako-kada se sjetim) na 10min i zatim lagano kružnim pokretima istrljati lice, isprati mlakom vodom, pa hladnom vodom na kraju.

Flormar kistovi za oči (kist za nanošenje sjena i smokey eye)- recenzija



Kada su kistovi u pitanju tu se javlja moj Pokemon sindrom zvani MORAM SKUPIT SVE. :D
Ne poznajem osobu koja za sebe može tvrditi da ima dovoljno kistova i da nema potrebu da kupi makar još jedan! Meni su kistovi jedan od najflafkastijih fetiša koje imam.

14. 05. 2015.

Farmasi Soft Touch 4-Color sjene za oči 05 recenzija+look



Došlo je vrijeme za recenziju Farmasi Soft Touch 4-color sjena za oči! Sa Farmasi brendom su svi već upoznati, povoljni su, možete ih naručiti putem kataloške prodaje, poprilično su bazirani da prave proizvode bez štetnih konzervanasa i većine ozloglašenih "hemija". A znamo svi da nam polu-prirodne proizvode masno naplaćuju neki brendovi.

13. 05. 2015.

New in post 2. :)


Post zvani šta sam to kupovala prošlog mjeseca! :) Neke sam stvarčice izostavila, jer sam ih skroz zaboravila! XD

11. 05. 2015.

Colorful make up look (zeleno-ljubičasto sa mat nude usnama)





 Kako su nam došle vrućine ja se vraćam jarkim bojama na očima, pa vam ovaj put prezentujem svoj današnji make up look! :)

Znam da ovo nije svačiji đir šminkanja, ali ja volim SVE I SVAŠTA!

08. 05. 2015.

Blue eyes and matte lips look za proljeće

Danas ću da pišem o još jednom makeup look-u i nadam se da ću se s vremenom ušteliti u slikanju faca! :D
Plave sjene volim više nego što možete zamisliti i često nosim plavi look na očima, svaki put je drugačiji. Prije sam češće nosila plave sjene zimi, dok nisam shvatila da je more plavo i da je plavi look savršen i za ljeta!!! XD



Sve što je crveno u tekstu su recenzirani proizvodi i klikom na njih idete na link recenzije.

Farmasi Matte 05- recenzija karmina





Koraljno i ja idu samo nekad! Poprilično se osjećam nesigurnom dok nosim koraljne boje na usnama, očima ili jagodicama. Odluka za nijansu ovog farmasi Matte 05 karmina je pala nakon što mi je Šljokica predložila "nude karmin"... ljudi moji, žena je ko struja! :D Svidjela mi se nijansa na njenim usnama i više je išla na rozo, dok je uživo totalni NEON! VRIŠTEĆA NEON NIJANSA IZ KOJE VRIŠTI LJETO? :D 

06. 05. 2015.

Essence Come to Town kremasto rumenilo 02- recenzija



Moje prvo rumenilo u kremi, dobro ste pročitali! :D Volim rumenila, ali do sada nikad nisam koristila rumenilo u kremi... Zašto? Poprilično mi je odvratno da guram prste u rumenilo i da se onda meljam time po jagodicama i većinom rumenilo u kremi na drugima mi se ne sviđa kako stoji, biće da ne izblendaju fino.

05. 05. 2015.

Najčešće korišteni proizvodi i favoriti aprila :)



Ono što većina voli da čita su favoriti mjeseca! :D
Meni je nekako najteže premotati film i sjetiti se šta sam to najčešće koristila! Izgubim se... i onda krenem da mislim... XD